munca birou

De ce munca de birou scurteaza viata…

Probabil ca de multe ori te-ai intrebat daca este mai buna o munca de birou decat una de teren si ai inceput sa compari avantajeze si dezavantajele fiecareia, dar nu ai ajuns la nici o solutie optima care sa te multumeasca.

Atunci cand lucrezi mult cu echipamente tehnice precum imprimante, monitoare sau xeroxuri, trebuie sa stii ca acestea pot cauza unele boli de plamani, prin simplul fapt ca in timpul rularii lor ele pot elimina toxine, mai ales daca nu sunt curatate si nu le sunt inlocuite filtrele. De la dureri in piept , dureri ale laringelui, acestea echipamente pot afecta sanatatea si pot crea o stare de disconfort in timpul lucrului.

De altfel, daca stai peste program in aceeasi maniera in care lcurezi cele 8 ore pe zi este bine sa stii ca te predispui singur la unele boli de inima, inclusiv atacului de cord. Poate ca cei mai multi muncitori isi iau de munca si acasa, pentru a evita unele din aceste situatii. Nu este indicat sa iti obosesti si corpul si psihicul mai mult de 8 ore, decat in cazuri speciale.

E de la sine inteleg ca si vederea iti poate fi afcetata de monitor si de oricare alte echipamente cu cristale lichide, pentru ca, desi acestea nu emit radiatii, ele te fac sa stai concentrat pe lumina pe care o emana si pe informatiile pe care le ai de parcurs. Probabil ca unii din cei mai mari si profesionisti in domeniul afacerilor poarta ochelari de vedere pentru a-si corecta unele disfunctii de vedere si pentru a nu isi strica vederea. Pentru cineva care deja are probleme cu vederea, munca in fata calculatorului ii poate afecta si accentua problema, de aceea este bine pentru aceste persoane sa evite astfel de locuri de munca.

Toate aceste elemente ne fac sa credem ca viata poate fi scurtata si ca nivelul de viata sa fie mai redus.


Lasă un răspuns