Maracana

De ce e Brazilia locul perfect pentru Cupa Mondiala de Fotbal

Ultima data cand Brazilia a fost gazda Campionatului Mondial de Fotbal a fost in anul 1950. Editie in care Brazilia a pierdut in finala. De atuncti insa echipa a reusit sa castige 5 cupe ale celui mai mare trofeu din fotbal. Pe langa faptul ca va gazdui Campionatul Mondial de Fotabl in acest an, Brazilia va gazdui si Jocurile Olimpice in anul 2016. Economia Braziliei cunoaste un tred crescator la momentul actual fapt pentru care este un loc foarte potrivit pentru Cupa Mondiala.

Pasiunea

Fotbalul este cu siguranta cel mai popular sport din Brazilia. Ar fi fost ciudat de nu ar fi fost asa, fiind una din cele mai bune natiuni din lume in acest sport. Supranumita si „Canarinho” ( Micul Canar) sau Selecao, Brazilia a reusit sa castige Cupa Mondiala de 5 ori de la infiintarea turneului.

Orasele incredibile

Brazilia are unele din cele mai frumoase orase din lume. Fiecare din acestea are un gust si o atmosfera unica. Rio de Janeiro, Sao Paulo, Brasilia, Porto Alegre si Salvador sunt doar unele din orasele frumoase cu care Brazilia ne incanta.

Stadioanele

Brazilia are la dispozitie unele din cele mai mari si mai frumoase stadioane din lume. Una din cele mai frumoase arene este Sao Paulo Arena Corinthians unde s-a desfasurat si meciul de inceput al Campionatului Mondial. Un alt stadion renumit este Maracan care a fost construit special pentru editia Cupei Mondiale din 1950. Acesta oferea loc pentru putin sub 200 000 de spectatori. Chiar si asa acesta a fost modificat mult in ultimii ani si acum ofera loc doar ptrenu 80 000 de spectatori, ceea ce il face cel mai mare station din America de Sud.

Legendele din joc

De-a lungul timpului Brazilia a avut unii din cei mai emblematici jucatori din lumea fotbalului. Printre acestia ii putem enumera pe Pele, pe Cafu, Ronaldihno, Zico, Roberto Carlos, Ronaldo sau Zizinho.


Lasă un răspuns