De ce alegem Windows 8?

windows-8-is-a-monster-that-terrorizes-workers-design-expert-2

Windows 8 este cea mai noua versiune de operare a sistemului dupa Windows 7. Crearea acestuia aduce imbunatatiri in sistemul de stocare, a componentelor de securitate, sistemelor de retele, drivere, media sau optiuni avansate de grafica.  Acest model sustine o rezolutie grafica inalta si procesoare multi-core. Windows 8 are browserul Internet Explorer 10, imbunatatit cu built-in web pentru o mai bun accesibilitate a motorului de cautare. Una dintre cele mai importante caracteristici ale acestui sistem de operare este platforma app de tip touch screen.

Avantajele acestui sistem de operare, Windows 8:

1. este optimizat pentru dispozitivele tactile. Windows 8 utilizeaza intefata „Metro”, care este imbunatatita pentru dispozitivele cu ecran tactic oferind un nou „Ecran de pornire”.

2. sistemul de operare modernizat sustine arhitectura de economisire ARM care a avansat caracteristici de securitate, cum ar fi capacitatile antivirus si care sprijina un boot securizat.

3. are timp de boot scurt, de 8 secunde si care este o versiune mai buna decat cea anterioara.

4. nu este nevoie de upgrade pentru a rula Windows 8, fiindca orice PC care este capabil de a rula versiunea anterioara poate sustine si versiune actuala, ceea ce nu implica noi upgrade-uri ale PC-ului.

5. una din principalele caracteristici ale Windows 8 este platforma app. Windows store are un numar mare de aplicatii care sunt contituite special pentru aceasta versiune.

6. Windows 8 suporta, de asemenea, Near Field Communications (NFC) de imprimare care ajuta la realizarea tranzactiilor financiare digitale.

7. compatibilitatea cu perifericele. Noua versiune va merge aproape cu orice SO recent, din pacate nu cu acelasi randament sau volum de functii, mai alex pe Linux.

8. suportul pentru configuratii multi-monitor se bucura de functionalitatea usor de configurat inclusa in Windows 8 pentru astfel de situatii, evolutie enorma fata de versiunea anterioara, Windows 7.

Evoluand intr-o lume digitala cu pasi repezi, acest univers este probabil pentru cei mai multi dintre noi o viata ghidata de servicii web si dispozitive portabile.


Lasă un răspuns