curatare covor

Curatarea covoarelor

Se spune ca atunci cand ne gandim pentru un moment de curatenie de gandim si la ceea ce implica procesul de curatare al covoarelor si al mochetelor din casa, astfel incat ne intrebam care poate fi cea mai buna metoda pentru a ne curate covoarele. Stim ca cele doua metode, curatare chimica si cea cu aburi, au si avantaje si dezavantaje, si de obicei suntem confuzi cu privire la cea mai buna metoda pentru a curata covorul.

Curatarea covoarelor cu produse chimice poate fi cea mai utila solutie atunci cand suntem in criza de timp si de bani, motiv pentru care magazinul de la coltul blocului este de un real folos, pentru ca acolo gasim si produse de igiena a casei. Atunci cand apelam la o spuma pentru covoare, la un sampon pentru covoare, este indicat sa stim ca acestea necesita si o cantitate mare de apa, care se absoarbe mai greu in covor, si care necesita de cele mai multe ori uscare. Ce este drept, spalarea covoarelor cu produse chimice in casa, ne scuteste de un drum si de o cheltuiala in centrele de curatare a covoarelor.

Curatarea cu aburi este folosita la scara larga, atat in case, cat si in spatii comerciale, industriale, pentru ca utilizeaza absorbtia mizeriei si a prafului prin masini specializate care elimina murdaria de pe covoare in mod eficient. In aceasta maniera se elimina fiecare particula de praf, de mizerie de pe covor, se distrug bacteriile si microbii, si in cele din urma se reda culoarea si durata de viata a unui covor.

Denumita metoda de extractie a apei calde, metoda de curatare a covoarelor cu abur, este cea mai utila metoda de a face un covor sa fie plin de culoare si de vitalitate, pentru ca nu utilizeaza apa, ci doar aburii, prin fierberea apei la o temperatura ridicata si aplicarea acesteia pe suprafata covorului. In acest mod se protejeaza parchetul sau podeaua de sub covor.


Lasă un răspuns