spalatorie auto

Curata masina saptamanal!

Cei mai multi posesori de autoturisme uita ca ingrijirea masinii trebuie sa fie un element esential atunci cand o detin, motiv pentru care nu se ingrijesc de aceasta sau se ingrijesc in mica masura. Este important ca fiecare posesor de autoturism sa cunoasca cateva reguli despre igiena masinii, incat aceasta le asigura o deplasare zilnica.

Sfaturi pentru a curata masina

Atunci cand masina este plina de praf este indicat ca aceasta sa fie curatata sub un jet de apa, cu presiune mare pentru a se indeparta toate particulele care pot zgaria masina. Nu este indicat ca masina sa fie spalata cu detergent de vase sau de haine si cu apa. In acest fel particulele abrazive din detergent pot zgaria masina si pot sa deterioreze vopseaua. Indicat este ca fiecare sofer sa stie ca o masina nu se spala cu produse care contin chimicale, care pot manca vopseaua de pe masina, lasand-o pe aceasta in cele din urma lipsita de culoare.

Mai mult decat atat este bine ca masina sa fie spalata la un service auto, la un salon de cosmetica auto sau la un centru de wash and go, pentru ca cei de acolo folosesc cele mai bune produse atat pentru exteriorul masinii, cat si pentur interiorul acesteia.

Dupa ce exteriorul masinii a fost spalat, este indicat ca aceasta sa fie uscata, prin folosirea unor prosoape de bumbac sau din piele de caprioara, pentru ca aceste materiale nu zgarie masina. Dupa uscare este indicat un polish, care include de cele mai multe ori un strat sau doua de ceara, motiv care ar da masinii mai mult luciu si culoare.

Nu trebuie sa uitam nici de interiorul acesteia, incat scaunele, bancheta din spate si presurile sa fie curatate si aspirate. Este indicat sa mentinem curat in masina, pentru a evita un cost suplimentar saptamanla la spalatorie.


Lasă un răspuns