Cum sa pastrezi curatenia in casa

Cand rufele sunt nespalate, aruncate prin casa si dezordine mare in casa, nu stii cu ce sa incepi pentru a face curatenie. Toturor ne place sa fie frumos si curat in casa. Curatenia ne poate oferi o stare de relaxare si placere. Este foarte greu sa mentii curatenia din casa, mai ales cand ai si un copil, iar jucariile sunt peste tot. Cum ai si alte activitati, nu te poti concentra doar pe curatenie, asa ca este foarte neplacut sa ajungi acasa obosita si sa gasesti in casa un adevarat dezastru. Iata cateva sfaturi pentru a avea o casa mai ingrijita si curata:

Acorda in fiecare zi cel putin 15 minute pentru curatenie. Te poti trezi putin mai dimineata decat te trezesti de obicei si poti incepe sa strangi putin de prin casa. 15-20 de minute sunt suficiente incat sa reusesti sa strangi de prin casa si sa pui putin lucrurile in ordine. Daca vei face curatenie zilnic cate putin, in weekend vei avea mult mai putina treaba. Descalta-te de fiecare data cand intri in casa si nu intra niciodata incaltata.

Nu amana niciodata. Chiar daca te-ai trezit mai tarziu si nu ai chef intr-o zi sa faci curatenie, nu amana! Fa curatenie seara, pune lucrurile in ordine pentru a avea casa mai ordonata. In timp ce te pregatesti sa iesi din casa, poti deschide geamurile pentru a aerisi. De asemenea, vasele de la masa de seara nu le lasa pentru a doua zi. Organizeaza-te si spala-le impreuna cu sotul tau. Astfel, operatiunea va fi una mult mai usoara si veti avea timp si pentru voi.

De asemenea, in cazul in care nu ai timp sa pui hainele la spalat, programeaza masina de spalat si da-i drumul astfel incat, cand ajungi tu de la munca sa fie deja spalate si doar sa le intinzi.

 


One Comments

  • valentin

    septembrie 29, 2015

    fiecare casa curata arata un stapan curat si ingrijit. igiena este importanta, fie ca este vorba despre corp sau despre casa. casa in care locuim trebuie sa fie curata.

Comments are closed.