Cum sa faci ca sa ai creierul in functionare optima

Se intampla de foarte multe ori sa facem diferite lucruri si sa nu ne dam seama ca acestea ne afecteaza foarte mult. Facem referire in primul rand la creier pentu ca acesta este primul responsabil de buna functionare a noastra. Astazi, vom discuta despre diferite lucruri care pot influenta o buna functionare a creierului:

Poate parea un sfat banal, dar o cantitate optima de apa bauta zilnic, te ajuta sa-ti mentii sanatatea mentala. Fiecare celula a corpului are nevoie de apa pentru a functiona in mod corespunzator, iar lucrul acesta este valabil si in ceea ce priveste creierul. Pe masura ce inaintam in varsta avem tendinta sa bem mai putina apa deoarece senzatia de sete se diminueaza. Totusi, asta poate duce la deshidratare. Simptomele acesteia includ stari de confuzie, probleme de echilibru si pierderi de memorie.

„Cantitatea de apa de care avem nevoie variaza de la o persoana la alta, pentru cei mai multi dintre noi fiind suficiente lichidele pe care le bem doar atunci cand ne este sete”, declara dr. Catherine Collins. „Cu toate acestea, pe masura ce imbatranim suntem mai predispusi sa ne deshidratam, de aceea ar trebui sa crestem consumul de apa, chiar daca nu ne mai este sete ca in trecut”, adauga specialista.

Mai multe studii arata ca activitatea fizica este benefica creierului, cu rezultate imediate, dar si cu imbunatatiri pe termen lung. Majoritatea experimentelor au fost mai mult axate pe durata exercitiilor decat pe tipurile specifice de exercitii. Insa, foarte multe cercetari au fost efectuate cu exercitii de aerobic. Se pare ca activitati precum dansul, ciclismul, inotul, alergarile sau alte tipuri de exercitii de aerobic, pot avea acelasi efect. 10 minute de sport zilnic pot fi suficiente pentru a avea efecte asupra creierului.

Astfel, facand aceste lucruri simple veti reusi foarte repede sa asigurati creierului o buna functionare si implicit dvs.

 


Lasă un răspuns