Cum sa eviti certurile care apar pe seama banilor

In ziua de astazi este desutl de greu sa intalnim un cuplu care sa nu se fi certat din cauza banilor mai ales ca acesta este principalul motiv care de regula, declanseaza conflictele. Se pare ca si specialistii au demonstrat ca cele mai multe divorturi se produc din cauza starii financiare. In aceasta lume a lacomiei, oamenii nu fac decat sa alerge dintr-o parte in alta pentru a strange cat mai multi bani.

Este foarte important ca pentru armonia in familie sa existe intelegere intre cei doi parteneri. Banii in sine nu reprezinta o problema, discutiile intervin atunci cand acestia capata semnificatie pentru fiecare dintre parteneri. In momentul in care viziunea despre bani nu mai corespunde, cuplurile incep sa aiba discutii in contradictoriu.
Ce ar trebui sa faci ca sa eviti discutiile despre bani in relatii si mai ales certurile cauzate de acestea?

In primul rand, este foarte important sa comunicati. Trebuie sa fiti deschisi vis-a-vis de veniturile pe care le aveti si mai ales sinceri. Veti reusi sa depasiti orice problema daca veti sti sa vorbiti unul cu celalalt. Asadar,  nu ezitati sa discutati foarte mult despre cheltuielile si veniturile comune.

De asemeena, trebuie sa incercati sa fiti cat mai independenti. Daca va doriti sa nu aveti certuri in familie legate de bani trebuie ca fiecare dintre voi sa aiba banii proprii. Situatia ideala ar fi ca fiecare partener sa contribuie la aspetul financiar al familiei si sa incerce, totusi, sa-si pastreze independenta. Chiar daca banii vostri vor intra intr-un cont comun, incercati sa alocati lunar o suma individuala pentru fiecare, de care sa puteti dispune in orice mod va doriti.

Asadar, tine-ti cont de aceste sfaturi daca va doriti sa nu aveti discutii aprinse legate de bani cu partenerul de viata.  Astfel, veti reusi sa stabiliti un echilibru intre voi dar si cu starea voastra financiara.


Lasă un răspuns