salus controls

Cum poti sa eficientizezi consumul de caldura iarna?

Sezonul rece ridica o grija in plus pentru oricine. Cheltuielile cresc, in special cele cu incalzirea si apa calda. Va voi povesti cum am reusit sa imi eficientizez consumul de caldura, in 5 pasi simpli:

  • Izolatie eficienta
  • Debransare de la sistemul public si instalarea unei centrale termice
  • Schimbarea tamplariei din lemn cu tamplarie PVC
  • Instalare termostat inteligent si pompe de recirculare
  • Accesorizare sistem de incalzire cu seria de controllere pentru pompe de recirculare

Sa va prezint mai detaliat fiecare din acesti pasi. Poate ca si voi constientizati asta – o izolatie eficienta te scapa de multe batai de cap. Consumul de caldura si energie nu va mai fi la fel de ridicat si in plus nu vei mai avea condens sau igrasie pe pereti. Din ce am mai citit, prin peretii neizolati corespunzator se pierde un procent de 10-15% din caldura, si iarna 10-15% din factura de la incalzire inseamna destul de mult.

Dupa ce am izolat complet, interior-exterior, am trecut la urmatorul pas: debransarea de la sistemul public. Mi s-a intamplat de foarte multe ori sa suport, alaturi de toti ceilalti proprietari, pierderile de pe retea, iar in cazul avariilor nu aveam niciun cuvant de spus – trebuia sa asteptam pana cand se rezolva, iar apoi din nou plateam suplimentar, in caz ca se inregistrau pierderi.

M-am debransat si am scapat de toate aceste neajunsuri. Am facut o investitie, am instalat o centrala termica pe gaz, dar intr-un an am reusit sa o amortizez, cu economiile facute la facturile lunare.

La fel ca si in cazul izolatiei, prin usi si ferestre care nu sunt perfect etanse se pierde un procent destul de mare de caldura. Prin urmare, am inlocuit usile si ferestrele din lemn cu usi si ferestre termopan, cu tamplarie PVC. Imediat am simtit un plus la partea de confort termic, dar si in ceea ce priveste izolatia fonica – nu mai auzeam fiecare masina care trecea pe strada sau fiecare copil mai galagios ce se juca in fata blocului.

De asemenea, am instalat la centrala un termostat inteligent si pompe de recirculare. Acum am apa calda la robinet instantaneu si pot regla temperaturile din camere dupa bunul plac, pentru ca atunci cand plec de acasa sa nu se inregistreze un consum prea ridicat sau inutil.

La acest din urma pas am avut noroc de recomandarea unui vecin. Mi-a spus ca si el isi cumparase un termostat de la Salus Controls, si am intrat si eu de curiozitate pe internet sa vad despre ce e vorba. Dupa cum v-am spus, nu m-am oprit la termostat, ci am cumparat si o pompa de recirculare si un sistem de monitorizare din seria de controllere pentru pompe.

Cu toate aceste modificari, am ajuns sa reduc facturile lunare cu incalzirea si apa calda cu peste 60%. Mi-am amortizat fiecare investitie facuta si ma bucur acum de confort termic sporit in apartament. Asigura-te ca ai urmat si tu toti acesti pasi, daca vrei sa eficientizezi consumul de caldura, mai ales in perioada iernii.


Lasă un răspuns