Cum poti influenta somnul copilului

Copilul este fara niciun fel de indoiala ea mai importanta fiinta din viata noastra. In momentul in care apare in viata noastra, dorim sa facem tot posibilul pentru ca micutii sa aiba un comportament si o educatie exemplara.

Totusi, in cazul parintilor „incepatori”, este destul de grea cresterea unui copil mai ales ca acesta plange si se trezete de foarte multe ori. Se intampla de foarte multe ori ca micutii sa inceapa sa planga in momentul in care trebuie sa doarma. Ce trebuie sa faci? Ei bine, cea mai buna solutie este sa ii faci un program copilului pe care sa il respecte atat in momentul in care doarme seara cat si in momentul dormirii de dupa amiaza. Ce trebuie sa faci? Iata catev asfaturi care te vor ajuta sa ii oferi copilului un somn linistit:

In primul rand, trebuie sa ii faci o rutina copilului din somnul de seara. Mai exact, trebuie sa aiba o ora fixa la care sa se puna la somn, pe care s ao respecti in fiecare seara. De asemenea, micutul are nevoie de un indiciu care sa il ajute sa isi dea seama ca a venit momentul somnului.

Inainte sa doarma trebuie sa ii faci copilului baita, masaj, sa ii citesti sau sa il legeni. Astfel, micul indiciu ii va aminti ca este ora lui de somn si astfel nu vei avea probleme de genul somnului micutului tau.

Mai mult, trebuie sa ai grija la mediul ambiant. Pentru ca micutul sa fie linistit trebuie sa ii oferi cel mai bun loc. Asadar, trebuie ca micutul sa aiba o camera foarte bine aerisita, curata, linitita si intunecata. Astfel, copilul va dormi mult mai bine si se va simti mai odihnit.


Lasă un răspuns