elev model

Cum poti deveni milionar chiar daca nu esti un elev model

Sunt multi oameni care au devenit milionari din cauza ca nu au dat dovada de elevi model in scoala, iar Jack Cator este unul dintre acestia.

In anul 2005, cand acesta avea varsta de 16 ani, adolescentul a fost suparat din cauza ca scoala sa secundara din Norfolk din estul Angliei, a blocat reteaua de calculatoare din scoala pentru a impiedica elevii sa acceseze diferite site-uri de muzica si jocuri. Acesta, fiind un pasionat in programare, a decis sa-si foloseasca cunostintele din domeniul informaticii pentru a „hackui” sistemul online de la scoala.

Cator, in varsta de 26 de ani, declara ca a fost distractiv sa se joace cu filtrele de retea ale scolii.

Pentru a face acest lucru, acesta a folosit un site care mascheaza amprenta digitala a calculatorului, prin dirijarea unui server de la distanta, de obicei plasat in strainatate, si care permite unui utilizator sa navigheze pe internet intr-un mod privat sau anonim. Asemena site-uri ofera utilizatorilor, ceea ce astazi se numeste o retea privata virtuala (VPN).

Dar, nemultumit de calitatea furnizorilor de VPN, care, spune Cator, nu a fost usor de utilizat din cauza publicitatii, acesta a hotarat sa-si construiasca propriul VPN. Realizarea acestui lucru a durat o dupa- amiaza, acesta numid site-ul web „Hide My Ass” (HMA). In urmatorii 10 ani, Cator a reusit sa-si vanda afacerea in care era sef si proprietar, obtinand astfel 40 milioane de lire sterline. HMA a devenit una din cele mai mari companii VPN din lume, fara a avea nevoie de investitori din afara. HMA a fost cumparat de grupul software la nivel mondial AVG.

Pentru acesti bani, AVG primeste o compannie cu mai mult de doua milioane de clienti, si cu o cira de afaceri anuala de 11 milioane de lire si profituri ce depasesc usor 2 milioane de lire sterline. Cator continua de a fi director executiv al HMA.


Lasă un răspuns