banii

Cum de banii nu te fac niciodata fericit

Sunt convins ca fiecare dintre noi s-a gandit macar o singura data cum este sa detina o multime de bani si sa ne satisfacem poftele fara sa ne mai gandim la consecinte sau la portofelul gol. Din acest principiu multi oameni devin nefericiti, mai ales ca se gandesc cum sa produca mai multi bani. Adevarul este ca banii ne pot controla complet viata si ne vor schimba personalitatea.

Cheltuim o multime de bani pe lucruri nefolositoare, pe ceea ce ne aduce temporar fericire si incantare, incat care ar mai fi adevarata fericire? Mai jos am intocmit o lista cu cele mai importante motive pentru care banii nu ne implinesc spiritual si mental.

1. Banii aduc mai mult stres

Banii sunt principalul aspect care poate cauza probleme majore de sanatate, incat multi se gandesc ce pot face cu mai multi bani, cum sa ii produca in mai scurt timp sau cum sa castige din senin o suma mare de bani. Oamenii bogati se tem sa nu devina saraci, iar oamenii modesti se intreaba mereu cum pot reusi sa isi imbogateasca conditia materiala.

2. Banii conduc la relatii esuate

Multe studii au demonstrat ca banii sunt un motiv real de discutie intre partenerii unei relatii. Fie ca este vorba despre o relatie de prietenie, de o relatie de cuplu, banii sunt intotdeauna un motiv de gelozie si invidie. Fie ca nu ai bani sa iesi cu prietenii in oras atunci cand acestia vor, fie ca nu ai bani sa mergi cu partenerul intr-o vacanta, se va intampla ca banii sa starneasca o multime de controverse intre participanti.

3. Banii sunt un mijloc de a deveni dependent de ceva

Banii au o mare putere de atractie, incat in unele cazuri se intampla ca banii sa rezolve o multime de probleme de sanattate, dar in fond sa nu aduca si fericirea. Multi dintre noi isi petrec mare parte din timp gandindu-se la bani, incat ajuns sa isi piarda o parte din viata fiind concentrati pe aceasta tema. In ziua de azi, cea mai mare obsesie o constituie banii si implicit dragostea, familia sau fericirea ajung sa fie adjuvante acestui viciu.


Lasă un răspuns