Craciunul si copii

Mai este foarte putina vreme si vor veni sarbatorile de Craciun. Iarna este anotimpul preferat de catre copii nu doar ca ninge si se bucura in tihna de zapada ci si pentru ca decembrie este luna cadourilor iar ei il astepata cu nerabdare pe Mos Craciun.

Exista anumite traditii de care trebuie neaparat sa tinem cont. Iata care sunt acestea:

Mos Craciun

Cea mai mare bucurie a copiilor este Mos Craciun. Este o traditie care se poate pastra si peste ani, chiar si atunci cand copiii nu vor mai crede in el. Va face parte din magia Craciunului si, in plus, va va dezvalui intotdeauna dorintele cele mai ascunse ale lor. Faceti un eveniment din aceasta activitate. Alegeti plicuri si hartie frumos colorate si asezati scrisorile pe pervaz, de unde Mosul le poate lua atunci cand copiii cuminti dorm. Scrisoarea cu lista de dorinte pentru Mos Craciun nu mai poate astepta! Suntem deja pe ultima suta de metri, iar Mosul trebuie sa aiba suficient timp pentru a confectiona jucariile si a pregati darurile. Incurajeaza-ti micutul sa o scrie acum, sa o accesorizeze si sa o impacheteze frumos, apoi sa ti-o dea tie pentru a o pune la „posta”.

Bradul

Bradul este si el foarte important si din acest motiv toata familia trebuie sa ii adunati pe toti. Impodobirea bradului trebuie sa fie intotdeauna o traditie de familie, la care toti cei dragi, de la mic, la mare, sa participe. Nu trebuie sa duci multa munca de convingere pentru a-ti ademeni copilul in aceasta activitate, intrucat este unul dintre cele mai asteptate momente ale perioadei. Incurajeaza-ti copilul sa confectioneze si cateva ornamente manual, pentru a oferi personalitate bradului.

Sa nu uitam ca, in aceasta perioada, trebuie sa fim mai buni si sa ne gandim si la cei mai putin norocosi decat noi. Insufla-i copilului spiritul generozitatii si incurajeaza-l sa faca fapte bune in aceasta perioada. Alegeti o campanie caritabila pentru copii si implicati-va trup si suflet in ea. Incurajeaza-ti micutul sa doneze jucarii vechi, sa impacheteze cadourile si mergeti impreuna la un astfel de centru, pentru a le darui. Este o lectie de viata valoroasa pe care i-o oferi copilului in perioada sarbatorilor!

 


Lasă un răspuns