halva

Consumul de vitamine pe timp de toamna

Multi dintre noi stim ca vitamina C este esentiala pentru sanatatea noastra si pentru refacerea sistemului imunitar. Vitamina C este, de altfel, necesara pentru cresterea si repararea tesutului moale din organism. Cel mai bun mod de a obtine suficient aport de vitamina C este prin alimente de tipul fructelor si al legumelor proaspete.

Din fericire, existe o multime de alimente cu un continut bogat de vitamina C, alimente pe care le putem consuma in timpul toamnei, cand virusii de raceala roiesc in jurul nostru. Unele alimente consumate in fiecare zi, precum portocale, banane, grefe, halva, alune sau gutui sunt esentiale pentru a ne mentine sanatosi in acest sezon de toamna.

De fapt, este destul de important sa pastram o mare cantitate din aceste alimente in frigider in timpul anului, dar mai ales in primavara si in toamna, cand cei mai multi oameni sufera de un deficit de vitamina C. Este un moment potrivit sa va invatati organismul sa primeasca aceste produse ca un deliciu culinar, incat este important ca sanatatea si implicit imunitatea sa nu sufere in urma modificarilor de temperatura.

Pe langa halva, care este bogata nu doar in vitamina C, fiind un produs bazat pe presarea semintelor de floarea soarelui, se adauga si castravetii. Acestia sunt o excelenta sursa de vitamina C si pot fi folositi la prepararea sucurilor, in salate sau consumati in stare proaspata. Castravetii contin 95% apa, sunt bogati in potasiu si sunt o buna sursa de a evita inflamarea stomacului. O multume de persoane adauga felii de castravete intr-un pahar de apa, pentru o mai buna digestie.

Este important ca in timpul sezonului de toamna organismul sa fie alimentat cu cele mai multe surse de vitamine, surse de apa, dar si alimente solide. Alaturi de alimentatie, imbracamintea ofera si ea protectie impotriva racelilor si a gripelor de sezon.


Lasă un răspuns