comunicarea scrisa

Comunicarea scrisa este accesibila pentru oricine

Sunt o multime de modalitati de a transfera informatiile de la o entitate la alta, de la un utilizator la altul si de la un emitator la un receptor, incat unele implica si metoda de comuncaire scrisa, comunicare nonverbala sau comunicare verbala. Ciclul comunicarii este complet doar atunci cand partea respectiva a inteles si receptat mesajul transmis.

Comunicarea de informatii, de mesaje, opinii sau ganduri poate fi realizata indiferent de modul in care se utilizeaza cartile, internetul sau telefonia mobila. Comunicarea scrisa este mijlocul prin care mesajul unui expeditor este transportat cu ajutorul cuvintelor scrise catre un receptor al mesajului. In aces caz limbajul de comunicare il reprezinta cuvintele scrise.

Sunt o multime de modalitati prin care se poate comunica in scris, de la scrisori, jurnale, emailuri, rapoarte, articole sau note si notite. Fiecare dintre aceste tipuri transmite un mesaj pentru cititor.

Spre deosebire de alte forme de comunicare, mesajele scrise pot fi si editate si rectificate inainte de a ajunge comunciarea la receptorul final. Astfel, este de luat in calcul ca, spre deosebire de alte forme de comunicare, comunciarea scrisa dispune de o parte indispensabila a comunicarii, cea care clasifica comunicarea scrisa in comunicare formala si informala.

Aceasta forma de comunicare incapsuleaza o multime de caracteristici ale comunicarii vizuale, mai ales atunci cand mesajele sunt transmise prin dispozitive electronice, cum sunt calculatoarele, laptopurile, telefoanele mobile. De altfel, o multime de prezentari vizuale implica o multime de texte si de cuvinte, astfel incat receptorii unui curs sa obtina cu usurinta mesajul transmis.

Acoperirea mesajului inseamna de multe ori si scrisul de mana. Sunt o multime de utilizatori de comunicare care inca mai folosesc comunciarea prin scrisori, ceea ce ne spune ca acest tip de comunciare nu o sa se demonteze niciodata. Transmiterea ideilor, a starilor si a emotiilor se realizeaza cu ajutorul cuvintelor scrise, cuvinte care pot avea un impact emotional si vizual pentru orice receptor de informatii.


Lasă un răspuns