lume digitala

Cheia lumii digitale- telefonul mobil

Intr-o nota destinata sutelor de angajati, Verizon Comunications a anuntat ca ar cumpara compania AOL, pentru o suma frumoasa de 4.4 miliarde de dolari. Tim Armmstrong, directorul executiv al AOL, a oferit un singur anunt despre acest subiect: telefoanele mobile.

Viitorul mass- mediei, si prin urmare, viitorul tuturor companiilor de publicitate, depind de telefonia mobila. Seful executiv, Tim, a explicat de ce AOL, o companie cunoscuta pentru site-urile de stiri si divertisment oferita utilizatorilor sai, fuzioneaza cu un telefon. Acesta a delarat ca, daca ar exista o cheie pentru a construi o platforma imensa in lumea digitala, ar fi telefonul mobil.

Armstrong si-a incheiat discursul, care bineinteles a fost plin de jargoane indescifrabile pentru multe persoane dinafara lumii media, cu un mesaj clar, care ar putea deveni si sloganul intregii sale industrii: „Sa ne mobilizam!”

Declaratiile sale si afacerea cu Verizon, sunt cele mai recente reactii privind schimbarea uluitoare si modul in care oamenii, de pe tot globul, vor primi stiri si informatii. In ultimii ani, folosim din ce in ce mai des telefoanele pentru a naviga pe Internet, decat au fost vreodata folosite calculatoarele, tot pentru acelasi scop. Tehnologia si afacerile mass- media sunt in egala masura panicate dar si incantate de vastele posibilitati de a face bani din aceasta schimbare.

In momentul de fata, cu exceptia Google si Facebook- care detin impreuna peste 55 %, adica 42.6 miliarde de doalari, din piata de telefonie mobila, la nivel mondial. Putine companii au reusit sa faca tranzitia de la computere la telefoane. Aceasta trecere a zguduit pe toata lumea din domeniu, cum ar fi AOL si Yahoo, Verizon si At&T si multi altii.

Telefoanele aduc provocari tehnice noi dar si de interfata. Unele dintre acestea au intrat in sfera de interes a AOL- Cum poti sa afisezi un anunt interesant  pe un ecran mic? Pe o interfata invadata de aplicatii, acestia trebuie sa isi dea seama cine sunt utilizatorii si cum sa le puna la dispozitie cele mai bune reclame, in timp ce fac trecerea de la jocuri sau browsere web la platforme sociale precum Facebook sau Twitter.


Lasă un răspuns