boli-mentale

Cele mai iesite din comun boli mentale

Tulburarile de ordin psihic, cum ar fi sindromul obsesiv compulsiv, schizofrenie sau Alzeihmer sunt afectiuni obisnuite, intens discutate in domeniul celor care se ocupa de sanatatea mentala. Insa, exista numeroase conditii psihologice rare, care sunt ignorate de cele mai multe ori, deoarece acestea suna a fi prea ciudate ca sa fie adevarate.

In Statele Unite, bolile mentale sunt ceva obisnuit, afectand milioane de oameni in fiecare an, iar numai jumatate din acestia primesc tratament. Tulburarile de anxietate sunt cele mai comune boli mentale, afectand 40 milioade de adulti, sau 18% din populatie.

Debutul unor boli psihologice poate fi datorat unor mosteniri din familie, expuneri de mediu inainte ca o persoana sa fie nascuta sau din cauza chimiei creierului. Creierul este un organ foarte fragil, fiind echipat cu un mecanism care ii ajuta pe oameni sa isi monitorizeze actiunile sau sa ia unele decizii, iar o boala mentala poate intrerupe acest proces natural.

Care sunt cele mai ciudate tulburari psihologice?

De exemplu, in anul 2010, o femeie din Marea Britanie a mers la somn, plangandu-se de migrene, iar in momentul in care s-a trezit, a descoperit ca avea un accent chinezesc in momentul in care a inceput sa vorbeasca. Cu toate ca nu a fost niciodata in Asia, ea continua sa vorbeasca cu un accent chinezesc chiar si astazi. Din pacate, nu exista niciun tratament pentru „sindromul accentului strain”.

In China, exista o boala psihica cunoscuta ca „Shenkui”. Chinezii cred ca prin actul sexual, deci prin pierderea materialului seminal, se pierde din energia vietii, yang. Aceasta tulburare mentala poate fi atribuita lipsei de educatie corespunzatoare in ceea ce priveste viata sexuala, si se poate trata foarte usor prin terapie psihologica.

In timp ce aceste tulburari psihice chiar exista, unele conving oamenii ca ei sunt morti. Pacientii care sufera de sindromul Cotard sau „sindromul cadavrului care merge”, cred ca sunt morti. Acestia devin deconectati de realitate si incep sa creada ca trupul lor nu exista. Ca si rezultat, o mare parte din acesti pacienti ajung sa moara de foame, deoarece au impresia ca nu mai trebuie sa manance, odata ce sunt morti.

 


Lasă un răspuns