catedrale

Cele mai frumoase catedrale din lume

Dintotdeauna, manastirile, bisericile si catedralele au atras atentia oamenilor din intreaga lume, organizandu-se pelerinaje religioase si nu numai. O multime de zone s-au dezvoltat economic datorita acestor cladiri- impresionante de altfel- multi dintre turisti nefiind interesati de religie, ci de modul de constructie.

Iata care sunt cele mai frumoase catedrale

Notre Dame de Paris- Paris, Franta- Nu-i nicio surpriza faptul ca Notre Dame de Paris se afla in topul celor mai frumoase catedrale din lume, fiind considerata si una din cele mai frumoase exemple ale arhitecturii gotice franceze din Franta si din Europa. Naturaletea sculpturilor s-a pastrat extrem de bine in fata trecerii timpului. Astfel, catedrala atrage milioane de turisti in fiecare an si este considerata a fi una din cele mai importante atractii turistice din Paris.

Catedrala Sf. Pavel- Londra, Marea Britanie- Una din principalele atractii turistice din Londra este aceasta catedrala, fiind si locul oficial al episcopului Londrei. Este dedicata Apostolului Pavel si a fost proiectata in stil baroc de catre Sir Christopher Wren. Constructia sa a fost parte a unui program de reconstructie majora a orasului dupa ce marele incendiu a lovit Londra.

Sagrada Familia- Barcelona, Spania- Sagrada Familia este o biserica romano- catolica situatia in Barcelona, Catalonia si a fost proiectata de catre faimosul arhitect Antoni Gaudi (1852-1926). Cu toate ca nu e completa, catedrala este monument UNESCO, iar in luna noiembrie a anului 2010 a fost consacrata si proclamata ca basilica de catre Papa Benedict al XVI-lea.

Santa Maria del Fiore- Florenta, Italia- Numita adesea Il Duomo di Firenze, constructia catedralei a inceput in 1296 in stil gotic, fiind un proiect al Arnolfo di Cambio, structura sa fiind completa abia in 1436, de catre Filippo Brunelleschi. Complexul catedralei, localizat in Piazza del Duomo, include Baptisteriul si Campanile a lui Giotto. Cele trei cladiri sunt declarate monumente istorice UNESCO, acoperind intreg centrul istoric al Florentei, fiind si cea mai mare atractie turistica din Toscana.


Lasă un răspuns