rcamaieftin.ro

Ce trebuie sa stii cand iti faci asigurarea RCA

Multi dintre noi, cand avem o masina, stim ca avem de platit niste taxe si de facut revizii periodice si schimburi de piese pentru a o intretine. Aici se include impozitul, rovinieta, asigurarea RCA, inspectia tehnica periodica (ITP), schimburi de ulei, filtre etc.

Daca majoritatea preturilor raman aproximativ la fel, fara modificari prea mari de la un an la altul, un tarif care fluctueaza chiar de la o luna la alta este cel al asigurarii RCA. De ce? Ce factori sunt luati in considerare la calculul pretului? Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea RCA voi incerca sa iti explic in cele ce urmeaza.

Destul de multi abandoneaza misiunea de a gasi un RCA ieftin, odata ce aud ca totul se scumpeste si mai vad si stirile care spun ca preturile la asigurari se majoreaza. Astfel li se pare ca o crestere de tarif este justificata, insa nu este neaparat cazul atunci cand pretul se dubleaza sau chiar se tripleaza.

Factorii care intra in componenta tarifului asigurarii RCA sunt multipli. Sunt legati atat de proprietarul masinii cat si autovehiculul in cauza. Ce influenta au acesti factori vedem in continuare.

In primul rand conteaza varsta pe care o are proprietarul – cu cat este mai inaintat in varsta, cu atat si pretul asigurarii este mai mic. Mediul in care locuieste influenteaza de asemenea pretul – cei din mediul rural platesc mai putin. Cu privire la autovehicul, aici sunt implicati mai multi factori: puterea motorului, capacitatea cilindrica, numarul de locuri, incadrarea autovehiculului, masa maxima autorizata, eventuale daune inregistrate. Toate acestea duc la o crestere direct proportionala a tarifului: cu cat este motorul de capacitate mai mare, vehiculul de tonaj mai mare sau avand daune inregistrate recent, cu atat va creste si pretul platit la incheierea politei RCA.

Tendinta in momentul de fata este sa se ramana cu polita RCA la acelasi asigurator, pentru obtinerea acelei reduceri de fidelizare. Ceea ce multi insa ar trebui sa incerce ar fi sa caute si un broker de asigurari la care poate compara preturile la toti asiguratorii, pentru a putea alege varianta optima. Chiar daca asigurarea RCA este obligatorie, nu este neaparat sa platesti exagerat de mult, astfel trebuie sa fii in cunostinta de cauza atunci cand vrei sa iti reinnoiesti asigurarea la masina.


Lasă un răspuns