Ce trebuie sa faci pentru a scapa de durerea de gat

Se simte deja ca a inceput sezonul rece si sigur ca urmeaza perioada in care gripa si reaceala sunt foarte frecvente. Orice raceala incepe printr-un disconfort abdominal destul de mare car enu ne da pace sa ne desfasuram activitatile. Apoi, incepe sa ne curga nasul si tusea. Nu este deloc placut ssa fii racit si mai ales sa iei tot felul de medicamente.

In ultima vreme ne-am tot obisnuit sa luam medimente pentru orice problema am avea si nu ne mai gandim ca un medicament care ne face bine intr-un anumit sens insa ne face rau in alte zone ale corpului. Sigur ca nu este deloc indicat sa sa luam medicamente indiferent ce disconfort si de natura lui.

Pentru ca stiu cat este de nesanatos sa iei medicamente, m-am gandit sa va indic cateva remedii naturiste pentru tratarea primelor simptome ale instalarii gripei, mai exact pentru durerea gatului:

Lamaia

Lamaia este unul dintre cele mai celebre remedii de vindecar epe care trebuie sa il consumati neaparat in timpul racelii. Lamaia este un antibacterian foarte bun si va curata caile respiratorii. De asemenea, trebuie sa tineti cont ca este un foarte bun antiinflamator si va avea efect asupra problemelor de gat pe care le aveti. In plus, efectul va persista destul de mult si nu va fi asemanantor medicamentelor concepute pentru gat.

Curmale

Probabil ca nu stiati pana acum insa si curmalele au un puternic rol antiinflamator . Poti sa iti faci o infuzie din cateva curmale si apa. Cu siguranta iti va face foarte bine si te vei simti mult mai bine.

Miere

Atunci cand simtiti ca va prinde raceala nu mai folositi zahar in favoarea mierii de albine. Consumati cat mai multa miere deoarece aceasta este foarte buna impotriva bacteriilor si poti sa consumi cat mai multa pe zi. Introdu-o in ceaiuri sau in alte bauturi.


Lasă un răspuns