voodoo

Ce reprezinta Voodoo?

Imaginea larg raspandita Voodoo in lumea occidentala infatiseaza o papusa de ceara, din care ies o multime de ace si care este un produs al magiei negre. Este una din cele mai vechi religii ale umii. Voodoo a ajuns in occident in ziele de comert cu sclavi, iar baza acestei religii a aparut in Africa. Practica sa, care este cunoscuta in toata lumea, a luat nastere in Haiti, unde o varietate de grupuri etnice diferite au reusit sa dea nastere acestei forme noi de religie.

Voodoo este un cuvant care provine din Africa de Vest si care inseamna „spirit”, si care provine din termenul „vodun”. Ideea de baza a acestei religii consta in faptul ca absolut toate lucrurile din acest univers sunt conectate intre ele, unde nimic nu se petrece din intamplare si nu exista accidente. Tot ceea ce o persoana face catre alta, face de fapt catre sine, deoarece ea este acea persoana.

Ceremoniile religioase contin rugaciuni, dansuri si ritualuri dar si sacrificii de animale. Figura sarpelui joaca un rol foarte important ca parte a ritualului, iar cel mai inalt preot sau preoteasa va intruchipa puterea sarpelui. Spiritul bogatiei, al naturii si al fericirii posed corpurile celor care participa la ceremonie. De asemenea, atat dansul cat si musica sunt elemente importante la acest ritual. In Occident, dansul a fost portretizat ca o actiune sexuala, dar nu acesta este scopul sau principal: este o modalitate de a conecta spiritele si lumea spiritelor cu oamenii.

In ce consta un ritual voodoo?

Sacrificiile sangeroase si dansurile ritale ritmate, incantatiile prin care se manifesta aceste culte, produc o stare de transa, servind ca mijloc de comunicare cu zeitatile. Aceste zeitati au nume africane, dar exista si nume ale unor sfinti crestini catolici care sunt atribuite acestor divinitati africane autentice. De asemenea, Voodoo este recunoscuta ca fiind religia oficiala a statului Haiti.

 


Lasă un răspuns