iaurt

Ce nu stiai despre iaurtul grecesc

Iaurtul grecesc a devenit din ce in ce mai popular in ultimii ani. Multi sustin ca iaurtul grecesc este o optiune sanatoasa, insa asa o fi? Deci, ce face ca iaurtul grecesc sa fie iaurt grecesc? Acesta este un iaurt in care s-au eliminat zerul, lactoza si zaharul din lapte.

Nu exista nicio regula atunci cand numim un iaurt ca fiind grecesc. FDA are reglementari doar in ceea ce priveste iaurtul obisnuit. De aceea marile companii producatoare de produse lactate, pot adauga ingrediente aditionale, cum ar fi ingredienti de ingrosare- proteine sub forma de pulbere sau amidon- pentru iaurtul normal, imitand in acest fel iaurtul grecesc si etichetandu-l cu aceasta denumire.

Cele mai multe iaurturi grecesti sunt fara grasimi sau dieteice. Laptele este un exemplu minunat a anumitor produse alimentare, privite ca intreg. Daca sunt eliminate grasimile din lapte, corpul uman nu va fi capabil sa absoarba calciul in mod corect.

Iaurtul grecesc este intens procesat pentru a avea un aspect sanatos si natural

Din pacate, cele mai multe iaurturi grecesti vandute sunt fara grasimi sau slabe in grasimi si sunt atat de gustoase din cauza ca se adauga o multime de zaharuri. Acesta trece prin manipulari ingineresti, pentru a se indeparta grasimea laptelui sanatos, dupa care sunt adaugati o multime de aditivi nesanatosi. Din moment ce nu exista o definitie legala si larg acceptata a iaurtului grecesc, o multime de companii au gasit metode ieftine de a da nastere unor iaurturi conventionale, cum ar fi adaugarea proteinelor concentrate din lapte, proteine din zer- ca material de umplutura, dar si agenti de ingrosare- cum ar fi gelatina sau amidonul de porumb modificat- pentru a obtine un iaurt „traditional”.

Cu toate acestea, se pare ca iaurtul grecesc incepe sa castige din ce in ce mai mult teren, fiind preferat din cauza texturii sale cremoase dar si a gustului putin mai acrisor, decat a iaurtului normal.

 


One Comments

  • Alin

    iulie 21, 2015

    unele din cele mai multe proprietati ale iaurtului este si digestia. ne ajuta sa avem un sistem digestiv eficient. avem nevoie de vitamine, minerale si de unele suplimente pentru o viata sanatoasa.

Comments are closed.