Ce isi doresc femeile de la barbati?

In timpul procesului de crestere, foarte multi barbati au fost invatati un singur lucru: femile iubesc barbatii rai. Atunci cand vine vorba de acest fenomen cultural, barbatul rau este un rebel, un singuratic, un deviant sexual sau o pictograma atemporala. Dar, in conformitate cu un nou studiu publicat recent, femeile prefera barbatii mai altruisti atunci cand vine vorba de relatii pe termen mai lung.

In cadrul studiului, oamenii de stiinta de la Universitatea Worcester, au furnizat o serie de dovezi suplimentare cu privire la importanta altruismului in alegerile femeilor. Altruismul este vazut ca o trasatura cheie in cautarea unui partener pe o perioada mai lunga de timp.

Pentru a observa modul in care altruismul a influentat atractivitatea fizica, peste 200 de femei la varsta de 20 de ani au fost recrutate online. Femeilor li s-au aratat 12 seturi de imagini care descriau fetele a doi barbati- un barbat frumos si unul mai putin atractiv- iar fiecare din acestia era insotit de o scrisoare. Fiecarei imagini i s-a oferit un scenariu care implica un barbat altruist, in timp ce celalalt barbat nu era.

Dupa ce au fost scanate imaginile si au fost citite scenariile, femeile au fost rugate de oamenii de stiinta sa clasifice- pe o scara de la 1 la 5- cat de atractiv este un barbat, dar si ce tip de relatie ar dori sa aiba cu fiecare din cei doi prezentati: o aventura sau o relatie pe termen lung.

Barbatii altruisti- mai atractivi

Asa cum era de asteptat, barbatii altruisti au fost etichetati ca fiind mai atractivi decat cei non-altristi, fiind potriviti pentru relatiile pe termen lung. In fine, barbatii egoisti si centrati pe propriul sine au fost vazuti ca fiind mai atractivi doar pentru o aventura de-o noapte. „A fi atat atractiv, cat si altruist, inseamna ca un barbat va fi din ce in ce mai dorit”- scriu cercetatorii. Cu alte cuvinte, un tip frumos care se urca intr-un copac pentru a salva o pisica, va reusi sa atraga mai multe femei.


Lasă un răspuns