Ce inseamna sa fii un turist enervant

De cele mai multe ori avem neplacerea de a observa turisti care vin in orasele noastre si nu fac decat ne lase o impresie ca sunt doar oameni enervanti. Bineinteles si tu probabil ca ai oferita aceeasi impresie in momentele in care ai fost la randul tau turist.

Totusi pentru a nu fi un turist enervant, e indicat sa urmezi o serie de sfaturi de bun simt. Invata sa te bucuri de ceea ce vezi si locurile pe care le vizitezi, dar nu ii deranja pe cei din jurul tau.

  • In primul rand va trebui sa lasi acele bagaje in camera de hotel. Mai ales daca e vorba de rucsaci sau ghiozdane pe care le porti in partea din fata. Intelegem ca ai la tine un lucru valoros sau ca ai actele tale acolo. Sa fim clari, nimanui nu ii place sa ramana fara bani si fara lucrurile personale, dar incearca sa porti doar lucrurile de care ai nevoie la tine, restul le poti lasa la loc sigur intr-un hotel.
  • Incearca sa te imbraci in asa fel incat sa arati ca esti una din persoanele locale. Cu cat vei iesi mai mult in evidenta cu atat iti maresti sansa de a fi jefuit sau ridiculizat de o serie de localnici care nu apreciaza foarte mult tinuta ta.
  • Sa nu te trezesti vorbind pe strada despre cum arata tipul din stanga sau cat de ciudati sunt pantalonii fetei din dreapta. Chiar daca persoanele nu te vor intelege asta nu inseamna ca nu te pot auzi. De cele mai multe ori aceste lucruri se pot intelege. Nu uita ca tu esti un turist la randul tau si roata se intoarce foarte repede. Asa ca tine astfel de ganduri pentru tine.

Important e sa te simti bine cand calatoresti sa te bucuri de ce vezi, dar sa nu fii un turist enervant.


Lasă un răspuns