Averi daruite in scopuri caritabile

Filantropia a ajuns sa fie un eveniment bine vazut in lumea celor bogati si sa fie de mare folos pentru organizatiile nonguvernamentale care se ocupa cu rezolvarea diferitelor probleme sociale sau de mediu.

Sinonim cu o actiune caritabila, filantropia descrie calitatea de ajutorare a celor lipsiti de cele materiale, efecutata de cei instariti, in scopul de a parea generosi si interesati de evenimentele care iau mare amploare la nivel mondial.

Recent s-a zvonit ca marele fondator al companiei Apple vrea sa isi doneze intreaga avare obtinuta din activitatea firmei sale unei societati de binefacere, in scopul ajutorarii celor nevoiasi. Averea acestuia este estimata la o valoare de 785 milioane de dolari. O parte din aceasta avere o va investi in finantarea educatiei nepotului sau, in prezent, in varsta de 10 ani, iar restul il va dona celor nevoiasi.

Tim Cook-apple
Tim Cook-apple

Tim Cook este printre cei mai bogati oameni ai lumii, alaturi de fondatorul retelei de socializare Facebook, Mark Zunckerberg si de Larry Ellison, fondatorul de la Oracle, care impreuna au donat sume de bani impresionante in ajutorarea unor organizatii care sustin apararea mediului, protejarea animalelor, a grupurilor de interes minoritar, cele care lupta impotriva discriminarilor sau ale violentelor. Tim Cook fiind homosexual, acesta a vorbit des si despre importanta parteneriatului civil sau al casatoriilor intre perosane de acelasi sex.

Efectele actiunilor caritabile au un sens dublu, atat pentru cel care face donatia, cat si pentru cel care o primeste. Astfel, donatorii sustin cauze in care cred ca vor reusi, iar primitorii impartasesc experienta ajutorarii, sprijinirii si rezolvarii starilor conflictuale sau de intraajutorare. Desigur ca in lume sunt o multime de persoane care ofera spirjin financiar fundatiilor, printre care Angelina Jolie, Oprah Winfrey, Jon Bon Jovi, Leonardo DiCaprio, Beyonce sau Madonna.


Lasă un răspuns