vodafone

Autoritatile au solicitat acces la convorbiri telefonice

Recent, compania de telefonie mobila, Vodafone, a facut public faptul ca autoritatile au cerut sa li se permita accesul la convorbirile cetatenilor, in peste 28 de state din Europa si Asia, pentru a controla mai eficient populatia. Conform raportului emis de catre Vodafone, se pare ca aceste solicitari au fost realizate pe o perioada de un an, din martie a anului 2014 pana in martie anul curent.

Vodafone, dar si alte companii de profil au dezvaluit faptul ca autoritatile guvernamentale au solicitat accesul la convorbiri in scopul de a controla populatia. Se pare ca aceasta actiune este rezultatul interceptarilor conversatiilor dintre mai multe companii, care folosesc mesaje criptate, dar si tehnici online ca sa-si ascunda istoricul activitatilor care le au pe Internet. Cel mai mare grad de anonimitate il ofera compania TOR, dar si browsere precum Mozilla Firefox sau Safari ofera posibilitatea unei cautari mai sigure.

In urma declaratiilor sustinute de reprezentantii companiei de telefonie mobila, se arata ca odata cu aceasta lupta a companiilor media pentru serviciile de telefonie mobila, operatorii vor fi pusi in situatia de a furniza mai mult control asupra continutului serviciilor pe care le presteaza. Politici asemanatoare au mai fost intalnite in companii precum Facebook sau Twitter. Se pare ca sase state au deja acces la datele companiei Vodafone, iar 28 de tari au interzis companiei sa faca publice solicitarile facute de sursele juridice in ceea ce priveste monitorizarea populatiei.

In intervalul martie 2014 si martie 2015 s-au inregistrat urmatoarele solicitari

In lista cu solicitari inregistrate se numara state ca Portugalia, unde s-au cerut informatii despre datele de comunicare de 30.000 de ori; Italia- care a inregistrat cel mai mare numar de inregistrari de acest fel- aproximativ 866.000 de cazuri si Spania care a cerut 43.000 de informatii despre cine a efectuat un apel telefonic, dar si catre cine a fost indreptat apelul.

 


Lasă un răspuns