Afla totul despre alergii

Se intampla e foarte multe ori sa fim alergici la diferite lucruri si sa nu ne dam seama de asta. De fapt, termenul de alergie este folosit de cele mai multe ori gresit. Nu ne dam seama care pot fi cauzele care pot determina aceste alergii provocatoare de stranut sau alte lucruri. Exista numeroase feluri in care se poate manifesta o alergie.

De fapt, alergia este o reactie exagerata a sistemului imunitar la o anumita substanta pe care unii oameni o considera o stiu sua nu. Se intampla de foarte multe ori sa nu ne dam seama care sunt lucruri care cauzeaza aparitia alergiei. Cand cineva are un teren alergic inseamna ca acea substanta devine alergen si poate declansa foarte multe reactii, incepand de la dureri de cap, la lacrimarea ochilor, reactii dermatologice, stranut si pana la alte reactii dermatologice care pun in pericol viata unei persoane.

Sistemul imunitar al persoanelor alergice poate produce anticorpi. Acesti anticorpi determina celulele bazofile sa elibereze mai multe substante, printre care si histamina, in fluxul sanguin.

Alergiile pot fi provocate de diferiti factori de mediu precum praf, polen, mucegai si altele dar si de anumite alimente. La fel cum alergiile pot fi influentate de alimente, pot fi influentate si de diferiti factori externi. Altfel spus, alergiile se mostenesc. Copii care sunt nascuti de niste parinti alergici vor fi, probabil, la randul lor tot alergici.

Totusi, in afara reactiilor imediate, alergiile pot afecta foarte serios calitatea vietii copilului avand diferite efecte secundare precum iratibilitate, oboseala si alte probleme de concentrare.

Asadar, trebuie sa acordati o atentie sporita alergiilor alimentare pentru ca acestea pot afecta foarte mult sanatatea unei persoane. Nu uita si ca oamenii aleg sa numeasca alergii si toxiinfectiile alimentare.


Lasă un răspuns