Afla tot ce trebuie sa stii despre consumul de zahar!

Stim cu totii ca un consum ridicat de zahar nu aduce decat probleme ale sanatatii. Recomandarea este ca in ceea ce priveste alimentatia sa se pastreze un consum moderat de sare, zahar si grasimi. O viata sanatoasa inseamna un echilibru si tot ceea ce tine de o stare de sanatate buna vizeaza ca atentia sa se indrepte catre portii mici zilnice. Stiai ca zaharul este pe aceeasi lungime de unda ca si alcoolul ca si efect asupra organismului? Pentru ficat efectul este acelasi cand vine vorba de aceste doua aspecte.

Mai mult decat atat zaharul poate provoca dependenta si asta vine ca o mostenire genetica. Desi nu ar trebui sa fie o scuza vei fi mai predispus la un consum mare de zahar daca si in familie sunt membri cu astfel de probleme.

Mai grav este ca zaharul poate deveni o sursa de „hrana” pentru celulele canceroase. S-a dovedit ca in cazul acelor persoane care sunt diagnosticate cu cancer alimentatia zilnica, dieta si grija fata de acest aspect trebuie sa excluda zaharul pentru ca efectul sau este de natura sa ajute o tumoare pentru a se dezvolta.

Si stim desigur ca zaharul sta la baza cazurilor de obezitate. Asta pentru ca ajungi destul de repede si fara sa iti dai seama in pragul in care consumul de zahar ajunge sa fie o dependenta, ducand la aparitia unor boli rezistente la leptina, adica acel hormon care sa indice creierului ca esti satul. Vei manca in nestire, vei lua in greutate si te paste obezitatea.

Un studiu ce s-a efectuat in 2008 a demonstrat ca zaharul este mult mai periculos decat sarea. Si la fel de important de stiut este ca grasimea abdominala se datoreaza tot consumului de zahar.

Dulce si mereu o placere de a savura zaharul, desertul este poate partea cea mai apreciata insa in egala masura care afecteaza.

 


Lasă un răspuns