couple

Abilitatea de a intelege este mai sexy decat infatisarea noastra

In aceasta era digitala, suntem permanent solicitati sa ne impartasim gandurile, starile, sentimentele, fotografiile, si se pare ca acest lucru a creat multa valva. Suntem din ce in ce mai mult preocupati de a transmite un mesaj mai departe, decat sa receptionam ceea ce au ceilalti de zis.

Poate ca a sosit timpul sa mai si taci. Iar in cazul in care nu taci, rezultatele acestei cercetari o vor face.

Un studiu publicat recent arata ca barbatii sunt atrasi mai mult de femeile care sunt receptive sau bune ascultatoare, decat de cele care vorbesc mult,…, si fara rost, am zice noi.

Conform cercetatorilor, gradul de receptivitate al unei persoane poate semnala in mintea partenerului ca acea persoana este preocupata de bunastarea partenerului, iar acest lucru ar putea duce la cresterea interesului sexual in acea persoana. Practic, prin faptul ca iti asculti partenerul, ii arati acestuia ca iti pasa si ca ii acorzi o atentie personala. Cui nu-i place sa fie ascultat?

Dr. Gurit Birnbaum, unul din autorii studiului, afirma ca receptivitatea partenerului poate indica de asemenea daca persoana de langa tine poate deveni un partener pe o perioada lunga de timp sau doar o persoana cu care sa-ti petreci timpul pe termen scurt. Un partener care te asculta poate fi perceput ca o persoana calduroasa, careia ii pasa de cel de langa ea si este de dorit pentru a ocupa locul unui iubit/iubita pe termen lung.

Receptivitatea creste perceptia barbatului cu privire la feminitatea partenerei lui. Acest lucru, la randul sau, a fost asociat cu cresterea excitatiei sexuale, care e strans legat de o mai mare atractivitate pentru tipul acesta de partener pe termen lung.

Deci, doamnelor si domnisoarelor, data viitoare cand doriti sa incheiati o afacere, cea mai buna metoda de a comunica acest lucru, este sa nu vorbesti deloc, ci sa asculti.

Ascultarea, in plus, inseamna  ca acea persoana care te asculta este cu adevarat interesata de tine si apreciaza gandurile si sentimentele tale.


Lasă un răspuns