motocoasa

3 Instrumente de gradina esentiale pentru fiecare

Utilizarea echipamentului adecvat pentru gradina inseamna indeplinirea sarcinilor in mod sigur si eficient, pentru fiecare pasionat de gradinarit. Unele din cele mai populare instrumente de gradinarit completeaza frumusetea si armonia dintr-un mediu rural, dar si unul urban de periferie.

Ferastraul de mana

Cele mai multe gradini necesita un ferastrau de mana care sa efectueze procedurile de baza de intretinere a gazonului. Ca si numele sau, acest instrument de gradinarit poate fi utilizat pentru taierea copacilor, pentru activitati de rutina de tundere si taiere a ramurilor sau pentru alte activitati care necesita diminuarea dimensiunilor elementelor din gradina: gard, lemne, etc.. Specialistii recomanda pentru taierea ramurilor copacilor acele ferastraie de gradina cu dinti zimtati, cu fatete pe toata lungimea lamei.

Lopper pentru gradina

Un lopper este cel mai potrivit instrument de gradina pentru tunderea copacilor mici, care masoara diametrul de 2-3 cm. Acest instrument este mentionat ca fiind si un foarfec cu dinti tari. Se poate identifica un lopper cu maner lung si cu lama care seamana ca cea a unui foarfece, direct din magazinele de bricolaj. Acesta poate fi definit ca o masina de taiat elemente mai mici, manipulate cu grija si este de obicei, fabricat din otel si carbon, cu o lama rezistenta.

Coasa de gradina

Cunoscuta si sub denumirea de motocoasa de gradina, acest instrument este ideal pentru ingrijirea zonelor din jurul curtii si gradinii, asigurand o modalitate eficienta de lucru si infrumusetare al aspectului. De obicei, din categoria de motocoase ieftine se incadreaza si aceste unelte de gradina, care pot face ca taierea ierburilor, cosirea fanului si a maracinisurilor sa fie cat mai usoara si sa fie realizata cu indemanare.  O motocoasa de gradina sau o coasa de mana este detasabila, are un maner multifunctional, si de altfel prezinta un aspect practic, ce detine un cutit cu trei dinti sau pedale ascutite.

Diferenta dintre coasele sau motocoasele de gradina constau in tipul de alimentare. Unele coase de gradina sunt alimentate cu energie electrica, iar altele cu combustibil, de obicei cu benzina.

Avantajele evidentiate de o motocoasa cu motor pe benzina

In primul rand se pune accent pe practic, ceea ce face ca acest instrument de gradinarit sa fie extrem de mobil, oferind posibilitate de manevrare larga, cu un maner compact si ergonomic. Benzina este un alt factor care avantajeaza acest tip de instrument pentru ca permite deplasarea nu doar in curtea casei, ci si mai departe de aceasta, in cazul in care exista si o bucata de pamant adiacenta casei. De altfel, achizitia unui astfel de utilaj pentru gradina permite si achizitionarea de piese si accesorii care se pot monta rapid si usor, evidentiind o alta caracteristica esentiala a acestui echipament.

 


Lasă un răspuns